Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Lietuvas vēstnieku (foto)

(05.11.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 5.novembrī, tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vinku (Antanas Vinkus), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

G.Daudze un A.Vinkus vienojās, ka līdzšinējā abu valstu sadarbība balstīta uz savstarpēju sapratni un raksturojama kā stratēģiski ļoti nozīmīga.

„Baltijas valstīm ir nepieciešams strādāt pie kopīgu pozīciju izstrādes reģionam būtiskos jautājumos. Saskaņots viedoklis arī vecinās mūsu valstu interešu aizstāvību Eiropas Savienībā,” uzsvēra G.Daudze.

Puses pārrunāja ekonomisko sadarbību, jo abas valstis viena otrai ir nozīmīgi ārējās tirdzniecības partneri un savstarpējās tirdzniecības apjomi turpina strauji pieaugt, 2007.gadā sasniedzot 2,19 miljardus eiro. Saeimas priekšsēdētājs pauda gandarījumu, ka būtiski pieaugušas Latvijas tiešās investīcijas Lietuvā un šobrīd mūsu valsts ir devītais lielākais investors Lietuvā.

Tāpat G.Daudze norādīja, ka katra valsts varētu lepoties ar tik iniciatīvām bagātu vēstnieku kā A.Vinkus, kuram bijusi liela loma veicinot arī sadarbību abu valstu parlamentu līmenī, kas pēdējā gada laikā bijusi īpaši aktīva.

Savukārt Lietuvas vēstnieks apliecināja, ka viņam ir bijis liels gods strādāt mūsu valstī. Tāpat A.Vinkus veltīja atzinīgus vārdus G.Daudzem par oficiālo vizīti Lietuvā šī gada janvārī, kuras laikā Saeimas priekšsēdētājs saņēmis atzinību gan par dalību janvāra notikumu atceres pasākumos, gan arī par uzrunu kolēģiem Lietuvas parlamentā. 

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs Lietuvas vēstniekam pateicībā par darbu tradicionāli pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

 

Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā