Saeimas deputāti ar Gruzijas kolēģiem pārrunā palīdzības sniegšanu Gruzijai

(28.10.2008.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) un deputāti otrdien, 28.oktobrī, tikās ar Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komitejas delegāciju tās priekšsēdētāja Dāvida Darčiašvili (David Darchiashvili) vadībā.

Komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš apliecināja, ka palīdzība Gruzijai ir viena no mūsu valsts ārpolitikas prioritātēm. Latvija atbalsta Gruziju tās ceļā uz Eiropas Savienību, kā arī Rīcības plāna dalībai NATO piešķiršanu Gruzijai šī gada beigās.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka vakar parakstītais saprašanās memorands starp Saeimas Eiropas lietu komisiju un Gruzijas parlamenta Eiropas integrācijas komiteju ir svarīgs instruments turpmākās sadarbības pilnveidošanai un norāda uz abu valstu kopīgiem mērķiem.

Raksturojot pašreizējo situāciju Gruzijā, D.Darčiašvili, akcentēja, ka svarīgi Gruzijai un Krievijai ievērot panāktās vienošanās, kā arī nodrošināt bēgļu atgriešanos. Diemžēl Krievija pilnībā neievēro saistības, kā arī starptautiskajiem novērotājiem nav iespējams nokļūt visos rajonos un iegūt nepastarpinātu informāciju, piebilda Gruzijas parlamenta komitejas priekšsēdētājs. Gruzijai patlaban būtiski likvidēt konflikta laikā radītos postījumus, atjaunot infrastruktūru, attīstot ekonomiku un palīdzot bēgļiem, kam galvenokārt arī paredzēts starptautiskās sabiedrības piešķirtais finansējums, informēja Gruzijas deputāti.

 


Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā