Saeimas deputāti ar Grieķijas kolēģiem pārrunā abu valstu sadarbību

(22.10.2008.)


Turpinot vizīti Latvijā, Grieķijas parlamenta (Hellenic) Grieķijas - Latvijas parlamentu draudzības grupa šodien, 22.oktobrī, tikās ar Saeimas Izglītības, kultūras un zinātnes komisiju, Sociālo un darba lietu komisiju un deputātu grupu sadarbībai ar Grieķijas parlamentu.

Abas puses pauda gandarījumu, ka sadarbība starp Latviju un Grieķiju paplašinās un atzina, ka nākotnē lielāka uzmanība jāvelta sadarbībai ne tikai starp abu valstu parlamentiem un to komisijām, bet arī jādomā par iespējām tautām iepazīt vienai otru.

Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas priekšsēdētājs Jānis Strazdiņš teica, ka kopš Latvijas iestāšanās Eiropas Savienībā sekmīgi darbojas izglītības apmaiņas programmas, paverot plašākas iespējas abu valstu studentiem un pasniedzējiem. 

Savukārt deputātu grupas sadarbībai ar Grieķijas parlamentu priekšsēdētāja Ērika Zommere pateicās par lieliski organizēto Saeimas deputātu vizīti Grieķijā 2007.gada aprīlī un augstu novērtēja iespēju dalīties pieredzē ar grieķu kolēģiem.

Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča un komisijas deputāti diskutēja ar grieķu kolēģiem par veselības aprūpi, pensiju sistēmu un nodarbinātības jautājumiem abās valstīs. Puses atzina, ka par minētiem jautājumiem gan Latvijā, gan arī Grieķijā notiek  aktīva diskusija.

 


Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā