Artis Pabriks tiekas ar jauno Ziemeļkorejas vēstnieku

(22.10.2008.)

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Ziemeļkorejas parlamentu priekšsēdētājs Artis Pabriks trešdien, 22.oktobrī, tikās ar Korejas Tautas Demokrātiskās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ri Huei Čolu (Ri Hui Chol), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē. 

Vēstnieks pauda apņēmību strādāt pie abu valstu attiecību attīstības un uzaicināja A.Pabriku apmeklēt viņa valsti. Arī Saeimas pārstāvis pauda gatavību uzņemt Ziemeļkorejas parlamentāriešus.

Ri Huei Čols pastāstīja par situāciju Korejas pussalā un sešpusējo sarunu norisi. A.Pabriks informēja, ka viņa vadītā Saeimas deputātu grupa sadarbībai ar Ziemeļkorejas parlamentu aktīvi seko notikumiem Korejas pussalā un sešpusējām sarunām par Ziemeļkorejas kodolprogrammas likvidēšanu. Viņš izteica gandarījumu par pozitīvām iezīmēm problēmas risinājumā un piebilda, ka progresu šādos jautājumos var sasniegt, ja starp iesaistītajām pusēm pastāv uzticēšanās. 

Deputātu grupas vadītājs norādīja, ka intensīvāka informācijas apmaiņa gan parlamentu, gan izpildvaras līmenī sekmētu dziļāku izpratni par norisēm abās valstīs.


Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā