Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Dienvidkorejas vēstnieku (foto)

(14.10.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 14.oktobrī, tikās ar Korejas Republikas (Dienvidkorejas) vēstnieku Latvijas Republikā Čoju Hījongu (Choi Hee-yong), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Č.Hījongs norādīja, ka jūtas pagodināts uzsākt darba gaitas tik viesmīlīgā valstī un labprāt mēros ceļu uz Rīgu no Stokholmas, kur atrodas Dienvidkorejas vēstnieka rezidence. 

Saeimas priekšsēdētājs atzina, ka abu valstu starpā izveidojusies laba sadarbība, un aizvien intensīvākas kļūst arī ekonomiskās saites. Par to liecina gan vasarā parakstītā divpusējā konvencija par nodokļu dubultās uzlikšanas novēršanu, gan Dienvidkorejas uzņēmuma „Samsung Electronics” biroja atklāšana Rīgā. G.Daudze norādīja, ka Latvijā ir izveidota investīcijām draudzīga uzņēmējdarbības vide, turklāt liels potenciāls būtu sadarbībai mašīnbūves, tranzīta un elektronikas nozarē. Korejas lielajiem autoražotājiem varētu būt interesanta Latvijas veiksmīgā pieredze auto detaļu un rezerves daļu ražošanā un piegādē.

G.Daudze pauda viedokli, ka abu parlamentu dialogu varētu intensificēt šī gada janvārī Saeimā nodibinātā deputātu grupa sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu. Saeimas priekšsēdētājs izteica uzaicinājumu Dienvidkorejas parlamentāriešiem apmeklēt mūsu valsti.



Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā