Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzsāk darba vizīti Gruzijā

(29.09.2008.)

Uzsākot darba vizīti Gruzijā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 29.septembrī, tikās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi (David Bakradze). 



„Starp Latviju un Gruziju valda ļoti labas attiecības, un augusta notikumi tikai stiprināja saites starp mūsu valstīm. Mēs Latvijā labi apzināmies, cik svarīgi mazām valstīm ir solidarizēties un paļauties uz savstarpēju atbalstu,” norādīja G.Daudze. Viņš uzaicināja Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju oficiālā vizītē apmeklēt Latviju.

Latvijas delegācija informēja par mūsu parlamenta reakciju uz karadarbību Gruzijā un pieņemtajiem paziņojumiem saistībā ar stāvokli šajā Kaukāza valstī. Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) apliecināja, ka sadarbība ar Gruziju ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm. Viņš atzina, ka Latvija turpinās atbalstīt Gruzijas transatlantiskās integrācijas centienus un iestāsies, lai Gruzijai tiktu piešķirts rīcības plāns dalībai NATO.

Savukārt Gruzijas parlamenta priekšsēdētājs Davids Bakradze pateicās Latvijas tautai un parlamentam par līdzšinējo atbalstu un uzsvēra, ka mūsu valstīm ir kopīgs redzējums par drošības un stabilitātes nodrošināšanu reģionā.

Latvijas delegācija šodien tikās arī ar Gruzijas parlamenta opozīcijas deputātiem, kā arī ārlietu ministres vietnieku Grigolu Vašadzi (Grigol Vashadze).

Tiekoties ar amatpersonām, Saeimas pārstāvji pauda mūsu valsts gatavību dalīties pieredzē, kas iegūta ceļā uz NATO un Eiropas Savienību.
Saeima ir ieinteresēta turpināt abu parlamentu praktisko sadarbību, piemēram, palīdzot Gruzijai saskaņot nacionālo likumdošanu ar ES normām.

Saeimas delegācijai šodien vēl plānota tikšanās ar valsts garīgo līderi - Visas Gruzijas Patriarhu Viņa Svētību Iļju II.

Rītdienas darba kārtībā - tikšanās ar vairākām Gruzijas amatpersonām, kā arī karadarbībā izpostītās Gori pilsētas apmeklējums.


Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā