Saeimas deputāti tiekas ar ASV senatoru

(05.09.2008.)

Piektdien, 5.septembrī, Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) un Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar ASV parlamentu priekšsēdētāja vietniece Ina Druviete (PS) un deputāti tikās ar Amerikas Savienoto Valstu Masačūsetsas štata Senāta senatoru Marku Pačeko (Marc R.Pacheco) un viņa vadīto delegāciju.

Puses pārrunāja abu valstu sadarbības jautājumus, īpaši pievēršoties vides aizsardzībai un klimata izmaiņām. Ārlietu komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš un senators M.Pačeko bija vienisprātis, ka svarīga ir politiskā griba un valstu savstarpēja ieinteresētība, lai mazinātu globālās sasilšanas sekas. Senators atzīmēja, ka Masačūsetsas štatā ir viena no progresīvākajām likumdošanām vides aizsardzībā ASV, kas paredz līdz 2020.gadam samazināt gāzu emisiju atmosfērā līdz 18 procentiem.

Tikšanās dalībnieki atzina, ka svarīgi veidot arī ciešus kontaktus starp Latvijas un ASV iedzīvotājiem, kas dod iespēju iepazīt valstu kultūru un ikdienas dzīvi.

Savukārt I.Druviete uzsvēra mūsu valsts interesi veicināt ekonomiskos sakarus un sadarbību ar ASV ne tikai federālā līmenī, bet arī štatu līmenī. Viņa minēja veiksmīgo sadarbību zinātnē un izglītībā.

Sarunas gaitā tikšanās dalībnieki pārrunāja arī priekšvēlēšanu gaitu ASV, kā arī sociālās nodrošināšanas jautājumus.

 

 


Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā