Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar jauno Vācijas vēstnieku

(19.08.2008.)

Otrdien, 19.augustā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Detlefu Veigelu (Detlef Weigel), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.
 
Abu valstu pārstāvji apliecināja, ka starp Latviju un Vāciju pastāv ļoti aktīvas un ciešas attiecības politiskajā, ekonomiskajā un kultūras jomā, un ir būtiski šo sadarbību attīstīt. Tradicionāli veiksmīga sadarbība pastāv starp abu valstu parlamentiem, par ko liecina regulārā vizīšu apmaiņa.

Apspriežot enerģētikas drošības jautājumu Eiropā, Saeimas priekšsēdētājs uzsvēra, ka īpaši pēc militārā konflikta Gruzijā Eiropas Savienības (ES) valstīm jārūpējas par vienotu enerģētikas politiku, jaunu starpsavienojumu izbūvi un energoresursu piegādātāju dažādošanu, tādējādi novēršot „enerģētisko salu” pastāvēšanu un atsevišķu valstu atkarību no resursu piegādātājiem.

Saeimas priekšsēdētājs ar vēstnieku pārrunāja arī Lisabonas līguma ratifikācijas gaitu Vācijā un citus ar ES aktualitātēm saistītus jautājumus.


Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā