Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Nīderlandes vēstnieku (foto)

(15.07.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 15.jūlijā, tikās ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Robertu Šūdenbūmu (Robert Schuddeboom), kurš bija ieradies atvadu vizītē Saeimā.



„Abu valstu starpā ir izveidojusies veiksmīga sadarbība ekonomikas jomā. Nīderlande investoru sarakstā šobrīd ieņem piekto vietu un ir veikusi investīcijas daudzās Latvijas tautsaimniecības nozarēs,” uzsver G.Daudze. Kā pozitīvu piemēru Saeimas priekšsēdētājs minēja Eiropā vadošā sadzīves metāla un plastmasas izstrādājumu ražotāja Nīderlandes uzņēmuma „Brabantia” izvēli atvērt savu ražotni Latvijā, Talsu rajonā. R.Šūdenbūms atzina, ka abām valstīm ir labs turpmākās sadarbības potenciāls, jo Latvija ir kā tilts starp Eiropas Austrumiem un Rietumiem.

Puses vienojās, ka vienlīdz svarīga ir sadarbības veicināšana gan parlamentu un valdību, gan arī uzņēmēju un citu interešu grupu līmenī. R.Šūdenbūms norādīja, ka palielinās latviešu jauniešu skaits, kuri izvēlas izmantot stipendiju iespējas un studēt Nīderlandē, vērtējot to kā „investīciju nākotnē”.

Sarunas laikā tika izcelta veiksmīgā sadarbība starp Baltijas Asambleju un Beniluksa valstu parlamentu. Puses atzinīgi novērtēja šī gada aprīlī Latvijā notikušo konferenci „Cīņa pret cilvēku tirdzniecību”, ko organizēja Baltijas Asambleja, Ziemeļu Padome un Beniluksa parlaments.

Saeimas priekšsēdētājs G.Daudze atzinīgi novērēja arī Nīderlandes parlamenta augšpalātas lēmumu ratificēt Lisabonas līgumu.

Tikšanās noslēgumā G.Daudze pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu sadarbības veicināšanā. Viņš norādīja, ka Latvijas un Nīderlandes divpusējās attiecības R.Šūdenbūma darbības laikā veidojušās aktīvi. 2006.gadā Latviju apmeklējusi arī Viņas Majestāte Nīderlandes Karaliene Beatrikse.

G.Daudze Nīderlandes vēstniekam pateicībā par darbu tradicionāli pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.


Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā