Artis Pabriks tikās ar Japānas-Latvijas parlamentārās acociācijas priekšsēdētāju

(11.07.2008.)

Piektdien, 11.jūlijā, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Japānas parlamentu priekšsēdētājs Artis Pabriks, tiekoties ar Japānas parlamenta Padomnieku palātas Japānas-Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētāju Hirofumi Nakasoni (Hirofumi Nakasone), pārrunāja Latvijas un Japānas sadarbību ekonomikā un kultūras jomā.

A.Pabriks un H.Nakasone pauda prieku, ka abu valstu attiecības ir labas un draudzīgas un notiek aktīva sadarbība, tostarp parlamentārā līmenī. Labo sadarbību apliecina jau trešā Latvijas goda konsulāta atvēršana Japānā.

Puses bija vienisprātis, ka jāturpina pilnveidot abu valstu sadarbība ekonomikā, jo tai ir liels potenciāls. Runājot par mūsu valsts kā Eiropas Savienības un Baltijas jūras reģiona valsts nākotnes attīstības perspektīvām, A.Pabriks apliecināja Latvijas ieinteresētību sadarboties enerģētikas, transporta un vides aizsardzības jomā.

H.Nakasone pateicās A.Pabrikam par ieguldījumu Latvijas-Japānas attiecību veicināšanā un pauda prieku, ka A.Pabriks ir Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Japānas parlamentu priekšsēdētājs.

Japānas-Latvijas parlamentārās asociācijas priekšsēdētājs informēja, ka Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem nodots Japānas parlamenta Pārstāvju palātas priekšsēdētāja Johei Kono (Yohei Kono) ielūgums apmeklēt Japānu oficiālā vizītē 2009.gada pavasarī un pauda cerību, ka arī A.Pabriks delegācijas sastāvā apmeklēs Japānu.

 


Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā