Saeimas priekšsēdētājs tikās ar ASV vēstnieci un Krievijas vēstnieku

(25.01.2008.)

Piektdien, 25.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Amerikas Savienoto Valstu (ASV) ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieci Latvijas Republikā Ketrīnu Todu Beiliju (Catherine Todd Bailey).

Šī bija K.T.Beilijas atvadu vizīte Saeimā, beidzot pildīt ASV vēstnieces pienākumus Latvijā.

Tikšanās laikā Saeimas priekšsēdētājs izteica pateicību par vēstnieces lielo ieguldījumu un neatlaidīgo darbu, veicinot abu valstu aktīvo sadarbību. G.Daudze pateicās par ASV atbalstu NATO samita organizēšanā Latvijā, kas ļāva mūsu valstī pulcināt daudzu pasaules valstu līderus.

“Amerikas Savienotās Valstis ir bijis un arī nākotnē būs nozīmīgs Latvijas stratēģiskais sadarbības partneris. Mēs ļoti augstu vērtējam Amerikas pieredzi, ņemot vērā, ka tā ir viena no senākajām un stabilākajām demokrātijām pasaulē, tādēļ es varu apliecināt, ka no Saeimas puses šo aktīvo politisko dialogu turpināsim arī nākotnē,” norāda G.Daudze.

Savukārt K.T.Beilija atzina, ka arī ASV ir svarīga Latvijas pieredze brīvības atgūšanā un demokrātijas stiprināšanā, tādēļ ir būtiski stiprināt abu valstu parlamentāro sadarbību. ASV vēstniece uzaicināja Saeimas priekšsēdētāju kā Latvijas Republikas Saeimas delegācijas vadītāju apmeklēt ASV.

Puses pārrunāja arī jautājumus, kas saistīti ar bezvīzu programmas ieviešanu.

Tikšanās noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs K.T.Beilijai pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

Saeimas priekšsēdētājs tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku

Piektdien, 25.janvārī, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Viktoru Kaļužniju, kas bija ieradies atvadu vizītē.

Tikšanās gaitā Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka pēdējo gadu laikā Latvijas un Krievijas attiecības raksturojamas kā aktīvas, ar tendenci uz pragmatisku sadarbību, ko apliecina ne tikai parakstītie divpusējie līgumi, bet arī dialogs dažādos līmeņos.

G.Daudze īpaši atzīmēja parlamentāro kontaktu nozīmīgumu abu valstu starpā, norādot, ka Saeima ir ieinteresēta labā sadarbībā ar Krievijas Valsts Domi. Līdzšinējās attiecības abu valstu parlamentu līmenī Saeimas priekšsēdētājs raksturoja kā pragmatiskas un rezultatīvas, īpaši uzsverot Saeimas sadarbības grupas labos kontaktus ar Krievijas pusi.

Puses atzinīgi novērtēja arī Starpvaldību komisijas darbu un vienojās, ka nepieciešams turpināt konstruktīvi strādāt pie starpvaldību līgumiem, piemēram, Dubultnodokļu līguma un Investīciju aizsardzības līguma.

Noslēgumā Saeimas priekšsēdētājs V.Kaļužnijam pateicībā par darbu Latvijas-Krievijas attiecību veicināšanā pasniedza piemiņas medaļu ar Saeimas attēlu.

 

Preses dienests

Piektdien, 5.jūlijā