Saeimā viesosies ES komisārs Andris Piebalgs

(17.03.2011.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 18.martā, tiksies ar Eiropas Savienības (ES) attīstības sadarbības komisāru Andri Piebalgu. Ar ES komisāru Saeimā tiksies arī citi parlamenta deputāti un nevalstiskā sektora pārstāvji.

Saeimas priekšsēdētāja ar Latvijas deleģēto ES komisāru A.Piebalgu pārrunās aktuālos ES dienaskārtības jautājumus, kā arī Saeimas reformu pieredzes nodošanu ES Austrumu partnerības dalībvalstu un citu valstu parlamentiem. Tāpat plānots pārrunāt gaidāmo S.Āboltiņas dalību ES dalībvalstu parlamentu priekšsēdētāju konferencē Briselē, kuras ietvaros Saeimas priekšsēdētājai paredzētas tikšanās ar ES institūciju amatpersonām.

Ar A.Piebalgu rīt tiksies arī Saeimas Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputāti. Iecerēts pārrunāt ES lauksaimniecības politikas un kohēzijas politikas nākotni, Latvijai būtiskos enerģētikas politikas jautājumus, kā arī ES attīstības sadarbības un vienotās ES ārpolitikas veidošanas jautājumus. Sarunā piedalīsies arī nevalstisko organizāciju pārstāvji no Latvijas Platformas attīstības sadarbībai.

S.Āboltiņa ar A.Piebalgu tiksies piektdien, 18.martā, plkst.9.30 Saeimas priekšsēdētājas Apspriežu zālē, 314.telpā, Jēkaba ielā 11. TV, foto iespēja tikšanās sākumā.

Savukārt Eiropas lietu komisijas un Ārlietu komisijas deputātu tikšanās ar A.Piebalgu būs plkst.10.00 Saeimas Sarkanajā zālē, Jēkaba ielā 11.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 3.septembrī
08:30  Saeimas Prezidija sēde
10:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde
10:00  Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas sēde
10:00  Valsts pārvaldes un pašvaldības komisijas sēde
10:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas sēde
10:00  Sociālo un darba lietu komisijas sēde
10:15  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde
12:20  Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas rīkotās darba pusdienas par godu Albānijas Republikas prezidenta V.E. Bajram Begaj oficiālajai vizītei Latvijas Republikā
13:00  Sociālo un darba lietu komisijas Sabiedrības veselības apakškomisijas sēde
13:00  Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas Uzņēmējdarbības attīstības apakškomisijas sēde
16:30  Vācijas Federatīvās Republikas ārkārtējās un pilnvarotās vēstnieces Latvijas Republikā V.E. Gudrun Masloch iepazīšanās vizīte pie Saeimas priekšsēdētājas V.E. Daigas Mieriņas