Daiga Mieriņa Polijā uzsver Eiropas kopējās ārējās drošības stiprināšanu kā vienu no būtiskākajiem uzdevumiem

(10.06.2024.)

“Eiropas kopējās ārējās drošības stiprināšana ir viens no būtiskākajiem uzdevumiem, un tam ir jāatvēl arī atbilstoši līdzekļi. Pret mums izmanto visas iespējas, lai destabilizētu situāciju uz robežas, tādēļ mums ir jādara viss, kas mūsu spēkos, lai robežu stiprinātu,” sacīja Saeimas priekšsēdētāja Daiga Mieriņa Polijas pilsētā Bjalistokā pirmdien, 10.jūnijā, tiekoties ar pārējo Baltijas valstu, Polijas un Ukrainas parlamentu priekšsēdētājiem.

D.Mieriņa pauda solidaritāti un visdziļāko līdzjūtību Polijai par tās robežsarga nāvi, kuru maija nogalē uz Polijas-Baltkrievijas robežas ar nazi sadūris migrants. “Šis traģiskais negadījums vēlreiz apliecina to, kādi kaimiņi ir mums blakus un ko mēs no viņiem varam sagaidīt. Skaidrs ir viens - mums ir jādara viss, lai tādi traģiski notikumi vairāk neatkārtotos,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Uzsverot, ka Eiropas Savienības ārēja robeža ir mūsu kopīgā atbildība, Daiga Mieriņa aicināja arī jauno Eiropas Parlamenta sasaukumu aktīvi iesaistīties mūsu kopīgās drošības stiprināšanā. Tāpat D.Mieriņa uzsvēra atbalstu Ukrainai.

Saeimas priekšsēdētāja tikās ar Igaunijas Rīgikogu priekšsēdētāju Lauri Husaru (Lauri Hussar), Lietuvas Seima priekšsēdētāju Viktoriju Čmilīti-Nilsenu (Viktorija Čmilytė-Nielsen), Polijas Sejma maršalu Šimonu Holovņu (Szymon Holownia) un Ukrainas Verhovna Radas priekšsēdētāju Ruslanu Stefančuku (Ruslan Stefanchuk).

Parlamentu priekšsēdētāji pirmdien tikās arī ar jauniešiem un diskutēja par reģiona drošības un pilsoniskās aktivitātes jautājumiem. Saeimas priekšsēdētāja uzsvēra, ka laiks, kurā mēs dzīvojam, lai arī ir smags, tomēr tas ir arī iespēju laiks. “Mēs varam pārkārtot savu vērtību sistēmu, savas domas un salikt pa plauktiņiem – kas ir mūsu draugi un tie, kas mums palīdzēs visgrūtākajā brīdī, un arī kas ir mūsu ienaidnieks. Tās šausmas, ko piedzīvo Ukraina, mēs arī paši esam vēsturiski piedzīvojuši – tāpēc mums ir jādara viss, lai Ukraina uzvarētu, jo tā ir arī mūsu uzvara, mūsu drošība un nākotne,” sacīja D.Mieriņa.

Saeimas priekšsēdētāja līdz 11.jūnijam uzturas Polijā, kur piedalās Baltijas valstu, Polijas un Ukrainas parlamentu priekšsēdētāju sanāksmē.

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720317778775
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

 

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 21.jūnijā
08:30  Eiropas lietu komisijas sēde