Zanda Kalniņa-Lukaševica Vācijas parlamentāriešiem: Eiropai jāspēj aizsargāt savas robežas

(29.05.2024.)
Galerija

Migrācija nes izaicinājumus visai Eiropas Savienībai, un mums kopīgiem spēkiem ir jāspēj aizsargāt Eiropas Savienības ārējo robežu. Tai ir jābūt mūsu visu kopīgai prioritātei, jo Krievija un Baltkrievija migrantu plūsmas izmanto savās hibrīdoperācijās kā ieročus pret Eiropas Savienības dalībvalstīm, sacīja Saeimas priekšsēdētājas biedre Zanda Kalniņa-Lukaševica trešdien, 29.maijā, parlamentā uzņemot Latvijas Vācijas Federatīvās Republikas Bundestāga deputātu delegāciju.

Puses bija vienisprātis, ka Eiropai jāstiprina noturība pret Krievijas hibrīdoperācijām. Redzam, ka Krievija turpina īstenot dažādas provokācijas, tostarp pārbaudot NATO sabiedroto reakciju saistībā ar Igaunijas, Lietuvas un Somijas robežām – to nedrīkst atstāt bez uzmanības, uzsvēra Z.Kalniņa-Lukaševica.

Tāpat Saeimas priekšsēdētājas biedre un Vācijas parlamentārieši bija vienoti atbalstā Ukrainai un pauda pārliecību, ka nepieciešams skaidrot sabiedrībai nepieciešamību turpināt atbalstīt Ukrainu.

Tā kā Vācija ir viens no Latvijas būtiskākajiem tirdzniecības partneriem, puses pārrunāja sadarbību ekonomikā. Tostarp izcelti jautājumi par potenciālu ciešākai sadarbībai atjaunojamās enerģētikas jomā. Latvijā šis sektors strauji attīstītās un nākotnē spēsim nodrošināt gan sevi, gan eksportēt elektrību, uzsvēra Z.Kalniņa-Lukaševica.

Sarunā piedalījās arī Tautsaimniecības, agrārās, vides un reģionālās politikas komisijas deputāts Jānis Patmalnieks.

 

Foto: https://www.flickr.com/photos/saeima/albums/72177720317410384/
Izmantošanas noteikumi: https://www.saeima.lv/lv/autortiesibas

Saeimas Preses dienests

Piektdien, 21.jūnijā
08:30  Eiropas lietu komisijas sēde