Andrejs Klementjevs tiekas ar pirmo Omānas vēstnieku Latvijā

(21.04.2015.)
VideoGalerija

Šodien tiek atvērta jauna lappuse Latvijas un Omānas divpusējās attiecībās – savu kadenci sāk pirmais Omānas vēstnieks Latvijā. Mūsu valsts ir ieinteresēta veicināt Latvijas un Omānas attiecības, īpaši līgumtiesiskās bāzes attīstīšanā un gaisa satiksmes jomā. To Saeimas sekretārs Andrejs Klementjevs uzsvēra, otrdien, 21.aprīlī, Saeimas namā tiekoties ar Omānas Sultanāta ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Abdulazizu bin Abdulāhu bin Zahira Al Hinai (Abdulaziz bin Abdullah bin Zahir Al Hinai).

Latvijai un Omānai ir liels potenciāls sadarbībai ekonomikā. Labs pamats tai būtu Gaisa satiksmes līguma noslēgšana un dubultnodokļu konvencijas parakstīšana, vēstniekam sacīja A.Klementjevs. Vienlaikus Saeimas sekretārs apliecināja Latvijas atvērtību Omānas investīcijām, akcentējot, ka Pasaules Bankas pētījumā par uzņēmējdarbībai labvēlīgu vidi Latvija ierindota 23.vietā. Vēstnieks izrādīja savas valsts interesi par iespējamiem investīciju projektiem Latvijā.

Aizvadītajos gados lidosta „Rīga” ir veikusi lielas investīcijas attīstībā un patlaban spēj uzņem pasaulē lielākos aviolainerus, vēstnieku informēja Saeimas sekretārs un aicināja Omānas lidsabiedrību sākt darbu Latvijā. Gaisa satiksmes attīstīšana starp abām valstīm veicinātu tūrismu un arī kontaktus starp abu valstu uzņēmējiem, sacīja A.Klementjevs. Vēstnieks apliecināja gatavību strādāt pie šī jautājuma, kā arī turpināt darbu pie Gaisa satiksmes līguma sarunām.

Puses bija vienisprātis, ka Latvijai un Omānai ir potenciāls sadarboties arī ostu pakalpojumu jomā, jo abas valstis veic būtiskus ieguldījumus ostu attīstīšanā. Vēstnieks sacīja, ka šajā ziņā Latvija var kalpot kā tilts uz pārējām Baltijas valstīm un Skandināviju.
Pārrunājot parlamentāro sadarbību, vēstnieks aicināja apmainīties vizītēm, lai abas valstis tuvāk iepazītu viena otru. Sarunā A.Klementjevs informēja vēstnieku par Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē aizvadītajiem teju četriem mēnešiem.



Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157651682100810/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=PYFw91H_vIY
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde