Saeimas Prezidija locekļi tiekas ar Armēnijas parlamenta vicespīkeru

(13.03.2015.)
VideoGalerija

Armēnija ir nozīmīgs Latvijas partneris Dienvidkaukāza reģionā. Abas valstis vieno labas divpusējās attiecības, tostarp parlamentārā līmenī, un to pamatā ir abu tautu draudzība un kontakti starp iedzīvotājiem. To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, kopā ar Saeimas priekšsēdētājas biedru Gundaru Daudzi un Saeimas sekretāru Andreju Klementjevu piektdien, 13.martā, Latvijas parlamentā tiekoties ar Armēnijas Republikas Nacionālās Asamblejas prezidenta vietnieku Eduardu Šarmazanovu (Eduard Sharmazanov).

Latvijas un Armēnijas tirdzniecības apjoms aizvadītajos gados ir audzis, tomēr abām valstīm joprojām ir liels ekonomiskās sadarbības veicināšanas potenciāls, atzina delegācijas. Aizvadītajā gadā Latvijas kopējais preču tirdzniecības apgrozījums ar Armēniju palielinājies par 56 procentiem, taču Armēnija aizvien ieņem tikai 84.vietu mūsu valsts tirdzniecības partneru vidū.

Pārrunājot abu valstu parlamentāro sadarbību, Latvijas puse informēja, ka Saeimā ir nodibināta deputātu grupa sadarbībai ar Armēnijas parlamentu un tās vadītājs ir Sergejs Potapkins.

Tikšanās laikā pārrunātas Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības (ES) Padomē aktualitātes. I.Lībiņa-Egnere uzsvēra, ka Austrumu partnerība, proti, ES sadarbība ar austrumu robežas valstīm ir mūsu valsts prezidentūras prioritāte. Latvija sagaida, ka maijā Rīgā gaidāmajā Austrumu partnerības samitā varēsim spert pirmos soļus ES un Armēnijas Asociācijas nolīguma virzības izvērtēšanā. E.Šarmazanovs sacīja, ka Armēnijai sadarbība ar Latviju ir nozīmīga gan divpusējā, gan ES līmenī, ņemot vērā, ka Latvija patlaban vada ES Padomes darbu. Armēnija augstu vērtē Latvijas aktīvo darbu pie sadarbības ar Austrumu partnerības valstīm un plāno augsta līmeņa pārstāvību Rīgas samitā, teica Armēnijas vicespīkers.

Tikšanās laikā E.Šarmazanovs Saeimas sekretāram pasniedza medaļu – Armēnijas Nacionālās Asamblejas augstāko apbalvojumu, kuru A.Klementjevam piešķīris Armēnijas parlamenta prezidents Galusts Saakjans (Galust Sahakyan) par abu valstu divpusējo attiecību veicināšanu.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157650916406098/
Video: https://www.youtube.com/watch?v=ZU_4LIVw4oc
Izmantošanas noteikumi: www.saeima.lv/lv/autortiesibas 


Saeimas Preses dienests

Pirmdien, 1.jūlijā
12:00  Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas sēde