Saeimas priekšsēdētāja ASV tiekas ar latviešu diasporas pārstāvjiem

(12.11.2013.)

„Latviešu valoda un kultūra ir Latvijas valsts pamats. Un tas tiek stiprināts arī ārpus Latvijas, latviešu diasporā, saglabājot un kopjot mūsu valodu un tradīcijas. Liels nopelns tajā ir arī jums, kas jau trešajā paaudzē rūpējas, lai latviešu bērni un jaunieši, spītējot ģeogrāfiskajam attālumam, saglabātu saikni ar Latviju.” To Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa uzsvēra, darba vizītes Amerikas Savienotajās Valstīs (ASV) ietvaros Ņujorkā tiekoties ar latviešu kopienas sievietēm, kuras ikdienā darbojas izglītības nozarē. Saeimas priekšsēdētāja pateicās viņām par ieguldījumu latviskas izglītības stiprināšanā un latviešu vērtību saglabāšanā ASV.

Latviešu diasporas saiknes uzturēšanas nozīmi ar Latviju apliecina arī nupat Saeimā atbalstītais nākamā gada valsts budžets – tajā paredzēts finansējums arī latviešu skolām ārzemēs, kā arī latviešu valodas apguves programmām, tautiešiem pastāstīja Saeimas priekšsēdētāja.

Tāpat S.Āboltiņa vizītes ietvaros tikās ar uzņēmējiem, kuri uz dzīvi ASV pārcēlušies un uzņēmējdarbību uzsākuši pēdējo divu desmitgažu laikā. Tikšanās laikā uzņēmēji dalījās pieredzē, kā attīstīt uzņēmējdarbību ASV, vienlaikus kopjot latviešu tradīcijas un dzīvesveidu. Viņi arī interesējās par uzņēmējdarbības attīstību un perspektīvām Latvijā.

Saeimas priekšsēdētāja uzturas darba vizītē ASV līdz 14.novembrim, kur piedalās 8.Vispasaules sieviešu parlamentu priekšsēdētāju konferencē. Darba vizītes ietvaros S.Āboltiņa piedalījās dievkalpojumā Ņujorkas latviešu evaņģēliski luteriskās draudzes Jonkeru baznīcā un sveica Ņujorkas latviešu kopienu Lāčplēša dienā.

 


Saeimas Preses dienests

Ceturtdien, 4.jūlijā