I.Lībiņa-Egnere: Latviju un Kolumbiju vieno pieredze, kas gūta ceļā uz dalību OECD

(04.03.2013.)
Galerija

„Viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm ir mūsu valsts uzņemšana Ekonomiskās sadarbības un attīstības organizācijā. Latvija ir gatava kļūt par pilntiesīgu šīs organizācijas dalībvalsti jau tuvākajā laikā. Arī Kolumbija sev izvirzījusi šādu mērķi, un abas valstis vieno kopīga apņemšanās un reformu īstenošanas pieredze, kandidējot dalībai OECD.” To Saeimas priekšsēdētājas biedre Inese Lībiņa-Egnere uzsvēra, pirmdien, 4.martā, Saeimas namā tiekoties ar Kolumbijas Republikas ārlietu viceministri Moniku Lansetu Mutis (Monica Lanzetta Mutis).

Sveicot viesi Saeimā, I.Lībiņa-Egnere norādīja, ka pastāv labas iespējas attīstīt Latvijas un Kolumbijas sadarbību ne vien divpusējā, bet arī reģionālā līmenī gan ekonomikā un kultūrā, gan stiprinot kontaktus starp abu valstu iedzīvotājiem. Puses bija vienisprātis, ka Latvija un Kolumbija ir īstenojušas nozīmīgas reformas ar mērķi kļūt par OECD dalībvalstīm, un pauda gatavību dalīties uzkrātajā reformu īstenošanas pieredzē.

Pārrunājot abu valstu sadarbību ekonomikā, Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka Latvija kā Eiropas Savienības (ES) dalībvalsts izdevīgā ģeogrāfiskā novietojuma dēļ var būt labs sadarbības partneris uzņēmējiem no Kolumbijas un kalpot kā tilts starp austrumiem un rietumiem. I.Lībiņa-Egnere arī informēja, ka jau tuvākajā laikā Saeimā plānots ratificēt brīvās tirdzniecības nolīgumu starp ES, Kolumbiju un Peru un tas sekmēs abu valstu sadarbību arī reģionālā līmenī. Savukārt M.L.Mutis pauda pārliecību, ka šis solis veicinās Latvijas un Kolumbijas biznesa saiknes un uzņēmumu konkurētspēju.

Tikšanās laikā pārrunāta arī Latvijas un Kolumbijas parlamentārā sadarbība. Saeimas priekšsēdētājas biedre uzsvēra, ka labs pamats saišu stiprināšanai starp abām valstīm ir Saeimā izveidotā deputātu grupa sadarbībai ar Kolumbijas parlamentu.

I.Lībiņa-Egnere arī informēja, ka 2014.gadā Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu, un aicināja Kolumbiju izmantot šo iespēju, lai mūsu valsts iedzīvotājus plašāk iepazīstinātu ar savas valsts kultūru. Savukārt Kolumbijas ārlietu viceministre izteica interesi iepazīties ar 2014.gadā Latvijā plānoto kultūras pasākumu programmu un apliecināja Kolumbijas gatavību piedalīties šajā krāšņajā notikumā.

Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157632912745136/
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde