Āboltiņa ar Nīderlandes vēstnieku pārrunā sabalansētas ekonomiskās politikas nozīmi ES

(19.06.2012.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa otrdien, 19.jūnijā, ar Nīderlandes Karalistes ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Juriānu Krāku (Jurriaan Kraak) pārrunāja abu valstu sadarbību kultūrā un ekonomikā, kā arī aktuālo ekonomisko situāciju Eiropas Savienībā. Vēstnieks Saeimā bija ieradies atvadu vizītē. 

„Tā ir mūsu kopējā atbildība pret Eiropu – realizēt sabalansētu fiskālo politiku un neatkārtot agrāk pieļautās kļūdas. Tādēļ Saeima 31.maijā ratificēja Eiropas Savienības Fiskālās disciplīnas līgumu, tā apliecinot, ka atbildīgai, uz izaugsmi vērstai politikai Latvijā ir ilgtermiņa mērķi,” uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja.

Savukārt vēstnieks atzinīgi vērtēja Latvijas valdības un iedzīvotāju paveikto, pārvarot ekonomisko krīzi un atgriežoties pie ekonomiskās izaugsmes. Vēstnieks pauda viedokli, ka, pateicoties pārdomātajai politikai, Latvijai patlaban ir labas izredzes sekmīgi iekļauties ES ziemeļu reģiona dalībvalstu grupā, kuru raksturo stabila ekonomiskā izaugsme un atbildīga fiskālā politika.  

S.Āboltiņa sarunā akcentēja Latvijas un Nīderlandes aktīvo ekonomisko sadarbību – Nīderlandes uzņēmēji tradicionāli ir bijuši vieni no nozīmīgākajiem investoriem mūsu valsts ekonomikā, kā arī pašreiz Nīderlande ir viena no desmit lielākajiem mūsu valsts tirdzniecības partnerēm.

Saeimas priekšsēdētāja pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu attiecību stiprināšanā un uzdāvināja medaļu ar Saeimas nama attēlu. Kā ļoti labu piemēru sekmīgai abu valstu sadarbībai kultūras jomā S.Āboltiņa minēja vēstniecības atbalstīto holandiešu mākslas darbu izstādīšanu mākslas muzejā „Rīgas Birža”. Puses pauda pārliecību par iespēju veidot vēl ciešāku sadarbību šajā jomā, gatavojoties 2014.gadam, kad Rīga kļūs par Eiropas kultūras galvaspilsētu. 

Pārrunājot parlamentāro kontaktu attīstību, Saeimas priekšsēdētāja atzīmēja, ka abām valstīm izveidojusies regulāra sadarbība ne tikai divpusējā, bet arī Baltijas Asamblejas līmenī, kuras darbā regulāri piedalās pārstāvji no Beniluksa Parlamenta, kas apvieno Nīderlandes, Beļģijas un Luksemburgas parlamentāriešus.


Fotogrāfijas no tikšanās pieejamas: https://www.flickr.com/photos/saeima/sets/72157630191852940/with/7401007346/
Video no tikšanās pieejams: https://www.youtube.com/watch?v=cJl3y3h-OAo&list=UUdQ1YxaZG3i7ygGCdU8mPKQ&index=1&feature=plcp
Izmantojot materiālus, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde