Solvita Āboltiņa atklāj Latvijas stendu Polijas lielākajā tūrisma gadatirgū

(20.04.2012.)
Galerija

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa piektdien, 20.aprīlī, uzturoties darba vizītē Varšavā, atklāja Latvijas stendu Polijas lielākajā tūrisma gadatirgū LATO 2012.

„Latvija un Polija gadsimtu garumā ir bijušas saistītas ciešām saitēm. To ir noteicis ģeogrāfiskais tuvums, vēstures notikumi un līdzīgās izvēles valsts tālākai attīstībai. Arī mūsdienās Latvijas un Polijas attiecības ir ļoti labas un draudzīgas. Abu valstu draudzību veicina arī salīdzinoši lielā poļu kopiena Latvijā,” atklāšanas uzrunā teica Saeimas priekšsēdētāja.

„Ir ļoti svarīgi, lai šīs politiski draudzīgās attiecības mēs nostiprinām ar cilvēku savstarpējiem kontaktiem, ar mākslu, kultūru un, protams, ar viesošanos vienam pie otra,” uzsvēra S.Āboltiņa.

Līdz šim šajā gadatirgū Latviju pārstāvēja atsevišķas Latvijas pilsētas, bet šogad tiek rīkots vienots Latvijas stends, kurā poļu valodā būs pieejama informācija par Latviju, tās pilsētām un ievērojamākajām apskates vietām.

Gadatirgus ir laba iespēja prezentēt ne tikai Latvijas tūrisma iespējas, bet arī preces un pakalpojumus, kas saistīti ar Latvijas un tās pilsētu apmeklējumu. Šogad Latvijas stendā tiks prezentētas Iļģuciema kvasa (Kwas Rycerski), Latvijas Balzama un Laimas produkcija.

Stenda izveides patrons ir Latvijas Republikas vēstniecība Varšavā, savukārt stenda tehnisko ierīkošanu un organizatorisko pusi nodrošina Latvijas uzņēmums SIA „Eurostrada”.

LATO 2012 ir lielākais gadatirgus Polijā, kas jau divpadsmit gadus ievada tūrisma sezonu. Tā ir unikāla vieta, kurā tiek piedāvātas vasaras un rekreatīvās atpūtas iespējas Polijā, tās reģionos un ārvalstīs. Gadatirgus nodrošina apmeklētājiem vieglu pieeju nepieciešamajai informācijai, lai saplānotu atpūtu gaidāmajā pavasara vai vasaras brīvlaikā. Pagājušajā gadā gadatirgu apmeklēja aptuveni 26 tūkstoši apmeklētāju.

Fotogrāfijas no atklāšanas: https://www.flickr.com/photos/saeima/6950356030/in/set-72157629494666762/ 
Izmantojot fotogrāfijas, atsauce uz Saeimas Kanceleju obligāta.

Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde