Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa oficiālā vizītē apmeklēs Gruziju

(10.02.2012.)

Saeimas priekšsēdētāja Solvita Āboltiņa 13. un 14.februārī oficiālā vizītē apmeklēs Gruziju. Tbilisi S.Āboltiņa tiksies ar Gruzijas valsts augstākajām amatpersonām un atklās Latvijas vēstniecības jauno ēku.

Vizītes laikā plānots pārrunāt abu valstu sadarbības jautājumus, iespējas aktivizēt ekonomiskos kontaktus un sadarbību starptautisko organizāciju ietvaros, kā arī Gruzijas tuvināšanos Eiropas Savienībai un Austrumu partnerības procesu.

Oficiālās vizītes ietvaros Saeimas priekšsēdētājai plānotas tikšanās ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Dāvidu Bakradzi (David Bakradze), premjerministru Niku Gilauri (Nika Gilauri), ārlietu ministru Gregoriju Vašadzi (Gregory Vashadze) un citām amatpersonām.

13.februārī S.Āboltiņa kopā ar Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju atklās Latvijas vēstniecības jauno ēku. Piedaloties Latvijas un citu valstu diplomātiem, kā arī latviešu kopienas pārstāvjiem, vēstniecība vērs savas durvis rekonstruētās un klientiem ērtākās telpās.

Saeimas priekšsēdētāja tiksies arī ar latviešu kopienas pārstāvjiem, kas ir aktīvi Gruzijas sabiedriskajā dzīvē un būtiski veicina mūsu tautu tuvināšanos.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētājs Dzintars Zaķis un Gruzijas sadarbības grupas priekšsēdētāja vietnieks Raimonds Vējonis.

Abu valstu parlamentārā sadarbība ir aktīva – notikušas vizītes gan parlamentu priekšsēdētāju, gan komisiju un sadarbības grupu līmenī. Latvija, daloties savā reformu pieredzē, palīdz nostiprināt demokrātiju un atbalsta Gruziju tuvināšanās procesā ar NATO un Eiropas Savienību.


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde