Saeimā viesojas Spānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretārs

(06.06.2011.)

Saeimas priekšsēdētājas biedrs Andrejs Klementjevs pirmdien, 6.jūnijā, tikās ar Spānijas Karalistes Ārlietu ministrijas valsts sekretāru Eiropas Savienības jautājumos Djego Lopesu – Garrido (Diego López Garrido). Tikšanās laikā pārrunāti Eiropas Savienības (ES) dienaskārtības aktuālie jautājumi, kā arī abu valstu divpusējās attiecības.  

Sveicot viesi Saeimā, A.Klementjevs apliecināja ieinteresētību veidot aktīvus un ciešus kontaktus ES dalībvalstu līmenī, tostarp stiprinot sadarbību ar Spāniju.

Puses bija vienisprātis, ka, neskatoties uz Latvijas un Spānijas atrašanos dažādos ES reģionos, abu valstu sadarbībai ES politikas līmenī ir labs turpmākās attīstības potenciāls. Īpaši nozīmīga ir ES dalībvalstu sadarbība cīņā ar ekonomisko recesiju, jo atsevišķām dalībvalstīm vienatnē nav iespējams gūt ilgtspējīgus panākumus, atzina sarunas dalībnieki.

Saeimas Eiropas lietu komisijas sekretārs Igors Pimenovs sarunā iepazīstināja ar viņa pārstāvētās komisijas darbu, apstiprinot Latvijas valdības nostājas uz ES Padomes sanāksmēm. Ņemot vērā Eiropas lietu komisijai piešķirto mandātu, neapstiprinot nepietiekami labi sagatavotas nacionālās pozīcijas, Saeima var realizēt stingru parlamentāro kontroli pār valdības darbu ES politikas jautājumos, norādīja I.Pimenovs.   

Pārrunājot Latvijas prioritātes diskusijā par ES daudzgadu budžetu 2013.-2020.gadam, Ārlietu komisijas sekretārs Sergejs Mirskis akcentēja nepieciešamību pārskatīt ES kopējo lauksaimniecības politiku. Latvijas lauksaimnieki joprojām saņem četras reizes mazākus tiešos platībmaksājumus par hektāru, nekā viņu kolēģi vecajās dalībvalstīs, un šāda netaisnīga sistēma ir jāmaina, pauda parlamentārietis.

Ar Spānijas Ārlietu ministrijas valsts sekretāru ES jautājumos šodien tikās arī Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Ojārs Kalniņš un Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis.   


Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde