Imants Lieģis ar Slovākijas vēstnieku pārrunā sadarbību ES ietvaros

(28.02.2011.)

Saeimas Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs Imants Lieģis pirmdien, 28.februārī, tiekoties ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Dušanu Krištofiku (Dušan Krištofik), pārrunāja abu valstu sadarbību Eiropas Savienības (ES) jautājumos.

Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs un Slovākijas vēstnieks bija vienisprātis, ka ES ietvaros abām valstīm ir kopīgas intereses, kuras visveiksmīgāk var realizēt, cieši sadarbojoties.

Eiro ieviešana ir Latvijas mērķis, kuru valdība vēlas sasniegt 2014.gadā, taču jau tagad jāstiprina Latvijas iesaiste ar eiro valūtas pārvaldību saistītajos aspektos, pauda Eiropas lietu komisijas priekšsēdētājs, ar D.Krištofiku pievēršoties Slovākijas dalībai eirozonā. Vēstnieks informēja par Slovākijas priekšlikumiem attiecībā uz eiro stabilitātes mehānismu, un I.Lieģis apstiprināja Latvijas intereses piedalīties diskusijā neskatoties uz to, ka Latvija vēl nav eiro zonas dalībvalsts.

Spriežot par nākamo ES finanšu perspektīvu, I.Lieģis uzsvēra, ka „Latvijai ir būtiski, lai Eiropas Savienības budžetā pēc 2014.gada netiktu samazināts finansējums Kohēzijas politikai un tiktu reformēta kopējā lauksaimniecības politika”. Viņš raksturoja, ka šobrīd tiešmaksājumu apjoms, ko saņem Latvijas lauksaimnieki un viņu Grieķijas kolēģi, atšķiras vairāk nekā piecas reizes un šī nevienlīdzīgā sistēma būtu jāmaina. Savukārt enerģētikas jomā Latvija vēlas panākt Baltijas reģiona integrāciju kopējā ES enerģētikas sistēmā.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī valstu iesaiste ES Austrumu partnerībā, jo gan Latvijai, gan Slovākijai ir vērtīga eirointegrācijas pieredze, kuru nodot citām valstīm.

Foto no tikšanās: https://www.flickr.com/photos/saeima/5485291736/ 
Izmantojot fotogrāfiju, atsauce uz Saeimu obligāta.




Saeimas Preses dienests

Trešdien, 3.jūlijā
12:00  Izglītības, kultūras un zinātnes komisijas sēde