Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārlietu ministru

(24.03.2009.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) pirmdien, 23.martā, tikās ar bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas ārlietu ministru Antonio Milososki (Antonio Milososki).

Tikšanās laikā tika pārrunāta abu valstu parlamentārā sadarbība, kā arī politiskā un ekonomiskā situācija Balkānu reģionā.

Runājot par pagājušās nedēļas nogalē viņa valstī notikušajām municipālajām un prezidenta vēlēšanām, A.Milososkis informēja, ka tās noritējušas mierīgi un saskaņā ar Eiropas demokrātijas standartiem. Saskaņā ar provizoriskajiem rezultātiem prezidenta vēlēšanās vislielāko balsu skaitu saņēmuši viens valdošās koalīcijas partiju pārstāvis un viens opozīcijas kandidāts. Abi kandidāti 5.aprīlī, visdrīzāk, piedalīsies vēlēšanu otrajā kārtā.

A.Milososkis norādīja, ka integrācija Eiropas Savienībā un NATO ir valsts ārpolitikas galvenie mērķi. Eiropas Savienība un NATO Balkānos bauda augstu uzticību, un vēlme iestāties šajās organizācijās paātrina reformu procesu un var palīdzēt arī reģionālo konfliktu risināšanā, teica A.Milososkis.     

Vēstnieks uzaicināja Saeimas Ārlietu komisijas deputātus apmeklēt bijušās Dienvidslāvijas Republikas Maķedonijas parlamentu. Savukārt A.Bērziņš uzsvēra starpparlamentāro kontaktu nozīmību, piebilstot, ka Latvija Balkānu valstīm var nodot pieredzi, kas iegūta, integrējoties eiroatlantiskajās struktūrās. 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā