Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Japānas ārlietu ministru

(04.03.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze trešdien, 4.martā, oficiālās vizītes laikā Japānā tikās ar Japānas ārlietu ministru Hirofumi Nakasone (Hirofumi Nakasone), veselības, darba un labklājības ministru Joiči Masudzoe (Yoichi Masuzoe), Japānas demokrātiskās partijas viceprezidentu Seidži Maehara (Seiji Maehara), kā arī ar Japānas parlamenta Japānas-Latvijas sadraudzības grupas deputātiem.

Tikšanās laikā Japānas ārlietu ministrs H.Nakasone ļoti augstu novērtēja aktīvo politisko dialogu starp Latviju un Japānu, tai skaitā abu valstu parlamentu ciešo sadarbību.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, abu valstu attiecību veidošanā būtisku ieguldījumu sniedz diplomātiskās pārstāvniecības abās valstīs, tāpēc Latvijas puse augstu vērtē Japānas valdības lēmumu nozīmēt rezidējošo vēstnieku Latvijā.

„Esam gandarīti, ka arī esot Japānas ārlietu ministra amatā, Nakasones kungs turpina vadīt Japānas-Latvijas parlamentu sadraudzības grupu," uzsvēra G.Daudze.

Savukārt Japānas ārlietu ministrs īpaši atzīmēja ciešo sadarbību pašvaldību līmenī, norādot uz aktuālajiem sadarbības projektiem starp Rīgu un Kobi, kā arī Rūjienu un Higašikavu.  Šogad paredzētas Kobes dienas Rīgā, kā arī Rūjienu šī gada vasarā plāno apmeklēt Higašikavas pilsētas delegācija.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā