Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzsāk oficiālo vizīti Japānā

(02.03.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 2.martā, uzsāka oficiālo vizīti Japānā. Šī ir pirmā tik augsta līmeņa parlamentārā vizīte Japānā.

G.Daudze vizītē devies pēc Japānas parlamenta Pārstāvju palātas spīkera Johei Kono (Yohei Kono) ielūguma.

Uzsākot vizīti, Saeimas delegācija tikās ar Japānas ārējās tirdzniecības organizācijas priekšsēdētāju Jasou Haijaši (Yasuo Hayashi), ar kuru apspriestas iespējas intensificēt abu valstu ekonomisko sadarbību. Japānas puse norādīja uz savas valsts uzņēmēju interesi investēt Latvijas ekonomikā, jo augstais jēnas kurss liek Japānas uzņēmējiem meklēt investīciju iespējas ārvalstīs.

Savukārt Saeimas priekšsēdētājs aicināja Japānas uzņēmējus izmantot Latvijas ģeogrāfiskās priekšrocības un attīstīto transporta un loģistikas infrastruktūru: „Pašreizējās globālās ekonomiskās un finanšu krīzes apstākļos Latvija un Japāna var atrast jaunas, abpusēji izdevīgas biznesa iespējas. Abām valstīm ir labas sadarbības iestrādes un ir nepieciešams izmantot to potenciālu, ko var sniegt sadarbība transporta un loģistikas jomā, kokrūpniecībā, piena nozarē un tūrismā”.

Saeimas priekšsēdētājam vizītes laikā paredzētas tikšanās ar Japānas Imperatoru, abu parlamenta palātu priekšsēdētājiem, Japānas ārlietu ministru, parlamenta Japānas - Latvijas sadraudzības grupas deputātiem un citām amatpersonām. Tāpat vizītes ietvaros Vesadas Universitātē G.Daudze piedalīsies izstādes atklāšanā, kas veltīta Latvijas dziesmu un deju svētkiem.



Saeimas preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā