Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Krievijas vēstnieku (foto)

(17.02.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 17.februārī, tikās ar Krievijas Federācijas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Aleksandru Vešņakovu.

Tikšanās laikā puses pārrunāja Latvijas un Krievijas parlamentāro sadarbību, kā arī ekonomiskos, tūrisma un kultūras sakarus starp abām valstīm.

A.Vešņakovs iesniedza Krievijas Valsts Domes priekšsēdētāja Borisa Grizlova ielūgumu Saeimas delegācijai šī gada martā apmeklēt „Nord Stream” gāzesvada izbūves projektam veltītu parlamentāro konferenci. Tajā plānots aicināt piedalīties pa trim parlamentāriešiem no katras Baltijas jūras reģiona valsts, kā arī citām Eiropas Savienības dalībvalstīm un Eiropas Parlamenta, informēja Krievijas vēstnieks.

Pārrunājot abu valstu ekonomisko sadarbību, puses to raksturoja kā aktīvu. Vēstnieks informēja, ka pēdējā laikā būtiski pieaudzis Latvijas farmaceitiskās rūpniecības izstrādājumu eksports uz Krieviju.

Tāpat pozitīva izaugsme vērojama arī abu valstu tūrisma sakaros. „Tūrisms ir arī abpusēji izdevīgs bizness un katra tūrista ierašanās valstij ir finansiāls ieguvums,” norādīja G.Daudze, uzsverot, ka abām valstīm ir daudz interesanta, ko piedāvāt tūristiem. Saeimas priekšsēdētājs arī atzīmēja aktīvos kultūras sakarus starp Latviju un Krieviju. 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā