Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Turcijas ārlietu ministru (foto)

(12.02.2009.)

Latvija atbalsta Turcijas vēlmi iestāties Eiropas Savienībā (ES), ceturtdien, 12.februārī, tiekoties ar Turcijas ārlietu ministru Ali Babadžanu (Ali Babacan), uzsvēra Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs norādīja, ka Latvija vienmēr atbalstījusi Turcijas kļūšanu par pilntiesīgu ES dalībvalsti un apliecina šo atbalstu arī šobrīd. Latvijas un Turcijas attiecības G.Daudze raksturoja kā ļoti labas, uzsverot sadarbības potenciālu, it īpaši ekonomikas jomā.

Saeimas priekšsēdētājs arī darīja zināmu, ka šī gada laikā Latviju oficiālā vizītē plāno apmeklēt Turcijas parlamenta priekšsēdētājs. „Esmu pārliecināts, ka tas būs vēl viens pozitīvs solis Latvijas - Turcijas attiecību attīstībā,” teica G.Daudze.

„Latvijas un Turcijas attiecības var raksturot ar vienu vārdu - tās ir lieliskas,” norādīja Turcijas ārlietu ministrs. Viņš atgādināja, ka arī Turcija vienmēr atbalstījusi Latviju un nekad neatzina Latvijas inkorporāciju Padomju Savienībā.

Runājot par Turcijas iestāšanās sarunām ES, A.Babadžans atzina, ka tās ir nedaudz lēnākas, nekā vēlētos. Tomēr ārlietu ministrs apliecināja Turcijas gatavību risināt visus jautājumus, kuri kavē sarunu procesu, tai skaitā, veicināt Kipras problēmas risinājumu.  


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā