Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze tiekas ar Tadžikistānas prezidentu (foto)

(09.02.2009.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze pirmdien, 9.februārī, tikās ar Tadžikistānas Republikas prezidentu Emomali Rahmonu (Эмомали Рахмон), kurš uzturas oficiālā vizītē Latvijā.

„Šī ir pirmā tik augsta līmeņa Tadžikistānas amatpersonas vizīte Latvijā, kas apliecina abu valstu ieinteresētību nākotnē veidot ciešāku sadarbību. Pozitīvi vērtējams, ka vizītes laikā tiek parakstīti virkne nozīmīgu starpvalstu līgumu - tas ir nozīmīgs solis abu valstu sadarbības turpināšanā,” norāda Gundars Daudze.

Puses vienojās, ka abu valstu attiecību veidošanā liela nozīme ir sadarbībai parlamentu līmenī, kuru nepieciešams intensificēt. G.Daudze informēja, ka Saeimā jau otro sasaukumu darbojas deputātu grupa sadarbībai ar Tadžikistānas parlamentu.

Saeimas priekšsēdētājs apliecināja, ka Latvija ir īpaši ieinteresēta ekonomiskās sadarbības veicināšanā ar Centrālāzijas valstīm. Ņemot vērā mūsu valsts izdevīgo ģeogrāfisko atrašanās vietu, G.Daudze aicināja Tadžikistānas pusi izvērtēt iespējamo sadarbību tranzīta jomā. Tadžikistānas Republikas prezidents atzina, ka Latvijas kā Eiropas Savienības dalībvalsts priekšrocības interesē tadžiku uzņēmējus, uz ko norāda valsts vizīti pavadošā lielā uzņēmēju delegācija.

Tika pārrunāta arī aktuālā situācija Centrālāzijas reģionā, īpaši situācija kaimiņvalstī Afganistānā, ar kuru Tadžikistānai ir gandrīz 1400 km kopīga robeža. 


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā