Karina Pētersone tiekas ar Zviedrijas parlamenta pārstāvi

(09.02.2009.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone pirmdien, 9.februārī, tikās ar Zviedrijas Karalistes parlamenta Ekonomikas, enerģētikas un klimata jautājumu komisijas deputātu, Zviedrijas Bankas pārstāvi Karlu Hamiltonu (Carl Hamilton). Sarunā piedalījās arī Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas deputāti Baiba Rivža (ZZS) un Arturs Krišjānis Kariņš (JL).

Puses pārrunāja globālās finanšu krīzes ietekmi uz abu valstu ekonomisko un politisko situāciju. K.Hamiltons darīja zināmu, ka Latvijas apmeklējuma laikā viņš vēlas iegūt nepastarpinātu informāciju gan par Latvijas ekonomiku kopumā, gan par Latvijā strādājošo Zviedrijas banku situāciju. Savukārt K.Pētersone informēja par Latvijas valdības un Saeimas spertajiem soļiem ekonomikas atveseļošanā, tostarp arī par izdevumu samazināšanu.

Sarunā tika skarta arī Latvijas gatavība izpildīt stingros noteikumus, uz kādiem saņemts Starptautiskā Valūtas fonda aizdevums. K.Pētersone pateicās par Zviedrijas atbalstu šī aizdevuma saņemšanā. Viņa uzsvēra, ka Latvijas apņēmību izpildīt šīs prasības apliecināja vēl pagājušā gada 11.decembrī Saeimas pieņemtie budžeta grozījumi, kuri bija izstrādāti, ņemot vērā aizdevuma izvirzītās prasības.


Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā