Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs tiekas ar Irākas vēstnieku

(30.01.2009.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) piektdien, 30.janvārī, tikās ar Irākas Republikas vēstnieku Polijā un Lietuvā Validu Hamidu Siltagu (Walid Hamid Shiltagh).

A.Bērziņš uzsvēra, ka Latvijai ir veikusi būtiskas valsts pārvaldes reformas un ir gatava Irākai nodot savu pieredzi. „Līdz šim mums jau bijuši vairāki sekmīgi sadarbības projekti, piemēram, Irākas pašvaldību darbinieku un arheologu apmācība, un nākotnē mēs šādu sadarbību varam turpināt,” teica A.Bērziņš.

V.Siltags informēja par šī brīža situāciju Irākā, uzsverot, ka Irākas demokratizācijas procesā īpaša nozīme ir pirmajām demokrātiskajām pašvaldību vēlēšanām, kas valstī notiks 31.janvārī. Uz 400 deputātu vietām pretendē vairāk nekā 14 tūkstoši kandidātu. „Visbūtiskākais šobrīd Irākā ir saprast, ka ar oponentiem iespējams diskutēt, nevis karot,” uzsvēra V.Siltags.

Vēstnieks norādīja, ka situācija drošības jomā Irākā stabilizējas un uzsvēra, ka tajā ir arī Latvijas karavīru nopelns, kuri piedalījās militārajā misijā Irākā. V.Siltags arī uzaicināja Saeimas Ārlietu komisiju apmeklēt Irākas parlamentu un klātienē iepazīties ar Irākas reformu procesu. 

 

Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā