Karina Pētersone tiekas ar jauno Bosnijas un Hercegovinas vēstnieku

(09.12.2008.)

Saeimas priekšsēdētāja biedre Karina Pētersone otrdien, 8.decembrī, tikās ar Bosnijas un Hercegovinas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Muhamedu Hajdareviču (Muhamed Hajdarević), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

Abu valstu attiecības ir konstruktīvas un Latvija labprāt dalīsies savā eirointegrācijas pieredzē, uzsvēra Saeimas priekšsēdētāja biedre, aicinot vēstnieku identificēt tās jomas, kurās mūsu valsts reformu pieredze Bosnijai un Hercegovinai būtu visnoderīgākā.

Vēstnieks apliecināja valsts eirointegrācijas centienus un norādīja, ka Bosnijā un Hercegovinā pievienošanos Eiropas Savienībai  (ES) un NATO atbalsta vairāk nekā 70 procenti iedzīvotāju.

K.Pētersone atzina, ka Latvija ir ieinteresēta Rietumbalkānu reģiona sekmīgā integrācijā Eiropas ekonomiskajā un drošības telpā un izteica gatavību strādāt pie abpusējiem līgumiem, kas veicinātu abu valstu ekonomiskos sakarus un savstarpējā tirdzniecības apjoma pieaugumu.

Arī M.Hajdarevičs izteica vēlmi aktivizēt abu valstu ekonomisko sadarbību un izrādīja iniciatīvu organizēt tikšanos asociācijām, kas abās valstīs apvieno uzņēmējus.

Amatpersonas pārrunāja arī situāciju Rietumbalkānu reģionā un vīzu liberalizācijas procesu, kas ļautu Bosnijas un Hercegovinas pilsoņiem uz ES valstīm ceļot bez vīzām.



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā