Saeimas priekšsēdētājs: Latviju un Japānu vieno draudzīgas saites (foto)

(02.12.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 2.decembrī, tikās ar Japānas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Akiru Nakadžimu (Akira Nakajima), kurš bija ieradies atvadu vizītē.  

Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par ieguldījumu abu valstu attiecību pilnveidošanā, atzīmējot, ka starp Latviju un Japānu visos līmeņos pastāv labas un draudzīgas saites.

Amatpersonas pauda gandarījumu par aizvien aktīvāko parlamentāro sadarbību un Saeimas priekšsēdētājs pateicās vēstniekam par ielūgumu apmeklēt Japānu oficiālā vizītē.

Pārrunājot starptautiskās ekonomikas problēmas, amatpersonas bija vienisprātis, ka valstīm globālā līmenī jārod kopīgs risinājums krīzes pārvarēšanai un finanšu sistēmas stabilizācijai. Tajā pat laikā G.Daudze norādīja, ka pēdējos četros gados tirdzniecības apjoms starp Latviju un Japānu ir dubultojies un arī pašreizējā ekonomiskā situācija ir labs brīdis, lai meklētu jaunas un abām pusēm izdevīgas ekonomiskās sadarbības iespējas. 

Saeimas priekšsēdētājs atzīmēja pieaugošo Latvijas iedzīvotāju interesi par japāņu valodu un kultūru, kā arī veiksmīgo Rīgas un Kobes sadarbību. Arī vēstnieks A.Nakadžima atzinīgi vērtēja abu pilsētu kontaktus, norādot, ka tas skaidrojams ar abu pušu apņēmību un labo gribu attiecību stiprināšanā.



Saeimas Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā