Saeimas deputāti atzinīgi novērtē sadarbības grupas izveidošanu Kubas parlamentā

(19.11.2008.)

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Kubas parlamentu priekšsēdētājs Valērijs Agešins un grupas deputāti trešdien, 19.novembrī, tikās ar Kubas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Serhio Gonzalesu Gonzalesu (Sergio Gonzalez Gonzalez).

Kubas vēstnieks Saeimas deputātus informēja, ka Kubas parlamentā izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Latvijas Saeimu, un pauda patiesu vēlmi attīstīt un veicināt kontaktus starp abu valstu parlamentiem. Arī V.Agešins atzinīgi novērtēja deputātu grupas izveidošanu Kubas parlamentā un apņēmās jau tuvākajā laikā nodibināt kontaktus ar tās vadītāju.

Sarunas dalībnieki interesējās par Latvijas un Kubas uzņēmēju iespējām sadarboties zāļu ražošanas, kultūras un sporta, kā arī tūrisma jomā.

Tikšanās gaitā Kubas vēstnieks informēja arī par šī gada oktobrī parakstīto sadarbības līgumu starp Eiropas Savienību un Kubu. „Līguma noslēgšana Havanā pilnīgi normalizēja piecus gadus ilgušās vēsās attiecības,” sacīja S.G.Gonzaless un apliecināja, ka sadarbības līgums iezīmē jaunu posmu un paver jaunas iespējas sadarbībai. 

Sarunas dalībnieki pārrunāja arī globālās ekonomiskās krīzes un postošo orkānu „Aiks” un „Gustavs” seku likvidēšanas ietekmi uz Kubas ekonomiku. 



Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā