Saeimas deputāti atzinīgi novērtē Lietuvas vēstnieka darbu

(05.11.2008.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) un deputātu grupas sadarbībai ar Lietuvas parlamentu priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste trešdien, 5.novembrī, tikās ar Lietuvas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Antanu Vinku (Antanas Vinkus), kurš bija ieradies atvadu vizītē.

„Jūsu darbs bija paraugstunda, kā jāstrādā vēstniekam, kas mīl savu valsti un kuram nav vienaldzīga tā zeme, kurā strādā,” uzsvēra komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš.

Tikšanās dalībnieki bija vienisprātis, ka Latvijas un Lietuvas pārstāvjiem jāvienojas par būtiskiem jautājumiem abu valstu starpā, gan Eiropas Savienības ietvaros, kā arī jāsaskaņo viedokļi ar Igauniju un Skandināvijas valstīm. A.Bērziņš pastāstīja, ka nākamā gada janvārī plānota triju Baltijas valstu parlamentu ārlietu komisiju tikšanās, kurā pārrunās aktuālos ārpolitikas un reģiona jautājumus.

„Esmu pateicīgs liktenim par iespēju strādāt jūsu valstī,” atzina vēstnieks un pauda gandarījumu par paveikto, tostarp ekonomikas, reģionālās sadarbības un kultūras jomā. A.Vinkus uzsvēra, ka arī turpmāk paliks uzticams mūsu valsts draugs.

Savukārt S.Ķikuste izteica apbrīnu par vēstnieka darba spējām un paveikto, īpaši uzsverot vēstnieka organizētos kultūras pasākumus.

Tikšanās laikā A.Vinkus arī informēja par Lietuvas parlamenta vēlēšanu rezultātiem un patlaban notiekošajām sarunām par koalīcijas veidošanu.

 

Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā