Gruzijas parlamentārieši pateicas Saeimas priekšsēdētājam Gundaram Daudzem par Latvijas atbalstu (foto)

(28.10.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze otrdien, 28.oktobrī, tikās ar Gruzijas parlamenta Eiropas Integrācijas komisijas pārstāvjiem.

„Pirms mēneša, kad viesojos Gruzijas parlamentā un tikos ar tā priekšsēdētāju Davidu Bakradzi mēs vienojāmies, ka ir ļoti svarīgi stiprināt abu valstu parlamentāro sadarbību. Šodien ar gandarījumu varam secināt, ka šī ideja tiek īstenota,” uzsvēra G.Daudze.

Saeimas priekšsēdētājs ļoti pozitīvi novērtēja vakar parakstīto „Saprašanās memorandu par Latvijas Republikas Saeimas Eiropas lietu komisijas un Gruzijas parlamenta Eiropas Savienības integrācijas komitejas sadarbību jomā, kas saistīta ar Gruzijas integrāciju Eiropas Savienībā”.

Gruzijas parlamenta Eiropas Integrācijas komisijas priekšsēdētājs Dāvids Darčiašvili pateicās Saeimas priekšsēdētājam par Latvijas parlamenta pausto atbalstu augustā, pieņemot paziņojumu, kurā Saeima nosoda Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai. Viņš arī norādīja, ka Gruzijas parlamentā ir izveidota deputātu grupa sadarbībai ar Latvijas parlamentu.

Abas puses atzīmēja, ka Gruzijai ir svarīgs Latvijas atbalsts, pārņemot praktisko pieredzi, kas saistīta ar integrācijas procesu Eiropas Savienībā.

 


Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā