Saeimā viesojas Grieķijas parlamentārieši (foto)

(21.10.2008.)
Saeimā 21. un 22.oktobrī viesojas Grieķijas parlamenta (Hellenic) Grieķijas - Latvijas parlamentu draudzības grupas pārstāvji.

Ar Grieķijas parlamentāriešiem šodien tikās Saeimas priekšsēdētāja biedre Vineta Muižniece. Viņa norādīja, ka starp abām valstīm izveidojušās draudzīgas saites, un savstarpējas parlamentāriešu vizītes ir labs instruments, lai tās stiprinātu. V.Muižniece atzina, nākamais solis parlamentu sadarbības veicināšanai varētu būt ciešāka sadarbība starp radniecīgām komisijām.

Arī Grieķijas parlamenta delegācijas vadītājs Teodors Karaoglu (Theodoros Karaoglou) uzsvēra veiksmīgo sadarbību un apliecināja gatavību dialogam gan parlamentu līmenī, gan starptautiskajās organizācijās. Viņš izteica pateicību par sirsnīgo uzņemšanu un atzinīgi novērtēja saturīgo vizītes programmu.   

Savukārt Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš, Eiropas lietu komisijas priekšsēdētāja Vaira Paegle un komisiju deputāti, tiekoties ar Grieķijas parlamentāriešiem, pārrunāja Eiropas Savienības aktualitātes, tostarp abu valstu savstarpējo sadarbību un spēju vienoties Lisabonas līguma kontekstā.


Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā