Saeimas deputātu grupas priekšsēdētāja tiekas ar Kanādas vēstnieku

(15.10.2008.)

Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Kanādas parlamentu priekšsēdētāja Vaira Paegle trešdien, 15.oktobrī, tiekoties ar Kanādas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Skotu Heteringtonu (Scott Heatherington), pārrunāja starptautiskās drošības aktualitātes.

Tikšanas dalībnieki bija vienisprātis, ka notikumi Gruzijā likuši pārvērtēt starptautiskās drošības politiku pasaulē un attiecības ar Krieviju. „Notikumi Gruzijā liek domāt ne tikai par savas valsts drošību, bet arī drošību visā pasaulē un mūsu pienākumu sniegt atbalstu citām valstīm,” uzsvēra V.Paegle. Latvija turpinās atbalstīt gan Gruziju, gan arī Ukrainu, Moldovu un Baltkrieviju sadarbības politikas ietvaros, piebilda grupas vadītāja. Savukārt Kanādas vēstnieks akcentēja, ka valstu īstenotajai politikai būtisks ir sabiedrības atbalsts un izpratne.

Runājot par iespējām pilnveidot ekonomisko sadarbību starp Latviju un Kanādu, V.Paegle un S.Heteringtons atzīmēja Rīgas kā tranzīta centra iespējas. Tikšanās dalībnieki apmainījās ar viedokļiem par enerģētisko drošību, un iespējām palielināt atjaunojamo energoresursu izmantošanu un mazināt gāzu emisiju, kā arī atomenerģijas izmantošanas aspektiem.

 


Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā