Saeimas deputātu grupas vadītājs tiekas ar jauno Dienvidkorejas vēstnieku

(14.10.2008.)
Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Dienvidkorejas parlamentu priekšsēdētājs Artis Pabriks otrdien, 14.oktobrī, tikās ar Korejas Republikas vēstnieku Latvijas Republikā Čoju Hījongu (Cho Hee-yong), kurš bija ieradies iepazīšanās vizītē.

A.Pabriks uzsvēra, ka Latvija ir ieinteresēta veidot daudzpusīgas attiecības ar Āzijas reģiona valstīm, tostarp ar Dienvidkoreju. Viņš apliecināja, ka redz plašas sadarbības iespējas arī starp abu valstu parlamentiem. Savukārt Dienvidkorejas vēstnieks informēja, ka jau tuvākajā laikā jaunievēlētajā Korejas Republikas Nacionālajā Asamblejā plānots izveidot grupu deputātu sadarbībai ar Latvijas parlamentu.

Tikšanās dalībnieki atzinīgi novērtēja abu valstu ekonomisko sadarbību, ko raksturo pieaugošie tirdzniecības apjomi un Dienvidkorejas uzņēmēju investīcijas Latvijā. Laba iespēja stiprināt ekonomiskās saites būtu arī novembrī Korejā paredzētās Baltijas valstu investoru dienas, minēja vēstnieks.

Sarunas gaitā Dienvidkorejas vēstnieks pastāstīja par situāciju reģionā un savas valsts sadarbību ar Ziemeļkoreju. Vēstnieks arī akcentēja, ka Ziemeļkorejas kodolprogrammas likvidēšana ir nozīmīgs starptautiskās politikas sasniegums, kas sekmēs ekonomisko attīstību un drošību visā Āzijas reģionā.

 

 


Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā