Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze apmeklē karadarbībā cietušo Gori pilsētu (foto)

(30.09.2008.)

Gruzijas vizītes laikā Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un Saeimas delegācija otrdien, 30.septembrī, apmeklēja karadarbībā cietušo Gori pilsētu.


„Ar situāciju Gori pilsētā mēs iepazināmies klātienē. Protams, par notikumiem un postījumiem pilsētā un tās apkaimē bijām informēti jau iepriekš, tomēr jāuzsver, ka Gruzijas tautas lielā apņēmība, novēršot kara postījumus, mūs pozitīvi pārsteidza,” informē G.Daudze.

Saeimas delegācija tikās ar Gori reģiona gubernatoru Vladimeru Vardzdašvili (Vladimer Vardzdashvili), kurš informēja par nesenajiem notikumiem un pašreizējo situāciju reģionā. Viņš arī iepazīstināja ar teritoriālajām izmaiņām pēc kara darbības un nodeva Latvijas delegācijai reģiona karti. Savukārt Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētājs Dzintars Zaķis informēja, ka ar šo karti Latvijā tiks iepazīstināta visa deputātu grupa, kā arī mediju pārstāvji.



Saeimas delegācija kopā ar gubernatoru V.Vardzdašvili apmeklēja tās vietas, kuras bija pakļautas militārajam uzbrukumam, kā arī kontroles posteni pie Karaleti ciema, kas atrodas uz tā saucamās buferzonas robežas.

 

Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā