Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze dosies darba vizītē uz Gruziju

(25.09.2008.)
Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze 29. un 30.septembrī pēc Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja Davida Bakradzes (David Bakradze) ielūguma uzturēsies darba vizītē Gruzijā. 

„Šī vizīte palīdzēs gūt nepastarpinātu priekšstatu par militārā konflikta radītajām sekām. Latvija zina, cik svarīgs grūtā brīdī ir starptautisks atbalsts, tādēļ uzskatu, ka mūsu valstij visos iespējamos veidos jāturpina sniegt atbalstu Gruzijas tautai. Šī vizīte, kurā dodamies pēc Gruzijas parlamenta priekšsēdētāja uzaicinājuma, ir vēl viens apliecinājums mūsu solidaritātei,” uzsver G.Daudze. Viņš norāda, ka Saeima jau vairākkārtēji ir paudusi nostāju saistībā ar karu Gruzijā.

Saeimas delegācijai paredzētas tikšanās ar Gruzijas prezidentu Mikhailu Saakašvilli (Mikheil Saakashvili), Gruzijas parlamenta priekšsēdētāju Davidu Bakradzi, priekšsēdētāja biedriem, Ministru prezidenta biedru un ārlietu ministri. Tāpat paredzēta tikšanās ar visas Gruzijas Patriarhu Viņa Svētību Iļju II.

Plānots, ka Saeimas delegācija apmeklēs Gori pilsētu, lai gūtu priekšstatu par kara radītajiem postījumiem.

Saeimas priekšsēdētāju vizītē pavadīs Saeimas Ārlietu komisijas vadītājs Andris Bērziņš (LPP/LC) un deputātu grupas sadarbībai ar Gruzijas parlamentu priekšsēdētājs Dzintars Zaķis (JL).

Atgādinām, ka 11.augustā trīs Baltijas valstu parlamentu priekšsēdētāji nāca klajā ar kopīgu paziņojumu par stāvokli Gruzijā. Savukārt
14.augustā Saeima ārkārtas sēdē pieņēma paziņojumu par Krievijas militāro uzbrukumu Gruzijai. Kopīgu preses paziņojumu 28.augustā izplatīja arī Baltijas un Ziemeļvalstu parlamentu priekšsēdētāji, kas Jūrmalā bija pulcējušies uz ikgadējo konferenci.
Otrdien, 2.jūlijā