Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš tiekas ar Lietuvas kolēģi

(31.07.2008.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš un komisijas deputāti ceturtdien, 31.jūlijā, tikās ar Lietuvas Republikas parlamenta (Seima) Ārlietu komisijas priekšsēdētāju Justinu Karosu (Justinas Karosas).

Tikšanās laikā puses pievērsās enerģētikas jautājumiem, runājot par Ignalinas atomelektrostacijas tālāko likteni un lomu Baltijas reģiona elektroapgādē. J.Karosa informēja par Lietuvas plāniem un problēmām, veidojot elektropārvades starpsavienojumu ar Poliju un Zviedriju. 

Apspriežot abu valstu pozīcijas Latvijas un Lietuvas jūras robežlīguma jautājumā, A.Bērziņš norādīja, ka līguma ratificēšana varētu virzīties straujāk, ja puses vienotos par abu valstu rīcību un pienākumiem gadījumā, ja valstu robežlīnijas rajonā atrastos derīgo izrakteņu iegulas. Latvija ir ieinteresēta veidot starpvalstu darba grupu, kas kopīgi strādātu pie derīgo izrakteņu izpētes Baltijas jūrā.

Abu valstu parlamentārieši apsprieda arī abu valstu politiskās aktualitātes, tostarp Lietuvā oktobrī gaidāmās parlamenta vēlēšanas un Latvijā plānotos referendumus. 


Preses dienests 

Otrdien, 2.jūlijā