Saeimas deputāti tiekas ar Gruzijas ārlietu ministri (foto)

(11.07.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze un deputāti piektdien, 11.jūlijā, tikās ar Gruzijas ārlietu ministri Ekaterinu Tkeselašvili (Ekaterine Tkeshelashvili), kura ir ieradusies oficiālā vizītē Latvijā.



„Gruzija ir viena no Latvijas ārpolitikas prioritātēm, un mēs esam patiesi ieinteresēti dalīties ar jūsu valsti savā pieredzē par reformu procesu īstenošanu valstī,” tikšanās laikā apliecināja G.Daudze. Latvija trijos gados Gruzijā ir realizējusi vairāk kā divdesmit projektus tādās jomās kā tieslietu sistēmas un pašvaldību reforma, kā arī pilsoniskās sabiedrības un augstākās izglītības attīstības veicināšana.

Ārlietu ministre E.Tkeselašvili atzina, ka ikviena palīdzība un atbalsts no Latvijas tiek augstu novērtēts, un Gruzijai ir svarīgi apzināties, ka nepieciešamības gadījumā tā var paļauties uz mūsu valsts atbalstu.

Tikšanās laikā tika pārrunāta arī situācija Abhāzijā un Dienvidosetijā. Abas puses bija vienisprātis, ka Eiropas Savienībai (ES) ir jāuzņemas arvien lielāka loma konfliktu risināšanā Gruzijas teritorijā.

Saeimas sekretārs Dzintars Rasnačs, kurš vairakkārt ir viesojies Gruzijā un NATO Parlamentārās Asamblejas komitejas sastāvā apmeklējis arī Dienvidosetiju, aktualizēja jautājumu par miera uzturētāju neitralitāti Dienvidosetijā un Abhāzijā. 

Savukārt Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) uzsvēra, ka Latvija atbalsta Gruzijas virzību gan uz ES, gan NATO un aicināja darīt visu, lai Gruzijai izdotos starptautiskajās sarunās parādīt sevi kā atvērtu un pragmatisku partneri. Viņš arī norādīja uz Ārlietu komisijas gatavību dalīties pieredzē ar Gruzijas kolēģiem par to, kā dažādas problēmas mūsu valstī tika risinātas 90.gados.

 

Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā