Saeimas komisijas priekšsēdētājs tikās ar Baltkrievijas parlamentāriešiem

(30.06.2008.)

Pirmdien, 30.jūnijā, Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) tikās ar Baltkrievijas Republikas Nacionālās sapulces Padomes un Pārstāvju palātas deputātu grupas sadarbībai ar Latvijas Republikas Saeimu delegāciju.

Komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš ar Baltkrievijas kolēģiem pārrunāja parlamentāro sadarbību, tostarp deputātu sadarbības grupu līmenī. Iepazīstinot ar Saeimas darbu, A.Bērziņš informēja, ka Saeima konceptuāli atbalstījusi Latvijas un Baltkrievijas līgumu par sadarbību sociālās drošības jomā un ir ieinteresēta paralēlā ratifikācijas procesā abos parlamentos. Baltkrievijas sadarbības grupas priekšsēdētāja biedrs, Pārstāvju palātas Veselības aizsardzības, fiziskās kultūras, ģimenes lietu un jaunatnes komisijas priekšsēdētāja biedrs Nikolajs Duboviks uzaicināja Saeimas deputātus apmeklēt Baltkrieviju.

Runājot par abu valstu sadarbību, tikšanās dalībnieki atzinīgi novērtēja pieaugošo ekonomisko sadarbību, ko apliecina investīciju pieaugums un tirdzniecības apgrozījums.

Tikšanās laikā puses pārrunāja arī vīzu jautājumu un pierobežas iedzīvotāju iespējas atviegloti šķērsot Latvijas-Baltkrievijas robežu.

 


Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā