Saeimas komisija tiekas ar ASV Valsts departamenta pārstāvi

(11.06.2008.)

Saeimas Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) un komisijas deputāti otrdien, 10.jūnijā, tiekoties ar ASV Valsts sekretāres palīga vietnieku Eiropas un Eirāzijas lietās Metjū Brizu (Matthew Bryza), pārrunāja situāciju Gruzijā un Abhāzijā, kā arī diskutēja par enerģijas piegādi Eiropai.

Komisijas priekšsēdētājs A.Bērziņš uzsvēra, ka atbalsts Gruzijai ir viena no Latvijas attīstības sadarbības politikas prioritātēm un iepazīstināja ar komisijas iniciatīvām Gruzijas atbalstam, tostarp pieņemto paziņojumu tās suverenitātes un teritoriālajai integritātes atbalstam. Komisijai ir aktīva sadarbība ar Gruziju un šogad plānots apmeklēt šo valsti, lai vienotos par turpmāko darbu.

ASV Valsts sekretāres palīga vietnieks informēja par ASV plāniem Gruzijas un Abhāzijas jautājumā. Lai Gruzija sasniegtu labāku rezultātu demokrātisko reformu procesā, tikšanās dalībnieki vienojās koordinēt abu valstu aktivitātes.

Deputāti ar M.Brizu pārrunāja arī maijā notikušās Gruzijas parlamenta, kā arī janvārī - prezidenta vēlēšanas, kurās kā novērotājs piedalījās Ārlietu komisijas deputāts Jānis Eglītis (TP).

Puses apmainījās viedokļiem par enerģētikas politiku Eiropā un atzina, ka jāveido vienota Eiropas Savienības ārējā enerģētikas politika.

 

Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā