Saeimas deputāti ar starptautiskajiem investoriem diskutē par nodokļu politikas izmaiņām

(06.06.2008.)

Ceturtdien, 5.jūnijā, Saeimas Budžeta un finanšu komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns, Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedrs Vents Armands Krauklis un komisiju deputāti tikās Ārvalstu investoru padomes Latvijā (ĀIPL) pārstāvjiem.

Spriežot par ĀIPL piedāvātājām nodokļu sistēmas izmaiņām ekonomiskās situācijas uzlabošanai, Budžeta un finanšu (nodokļu) komisijas priekšsēdētājs izteica atbalstu priekšlikumam palielināt ar iedzīvotāju ienākuma nodokli neapliekamo minimumu un atvieglojumu apmēru par apgādībā esošām personām, kā arī neaplikt ar nodokli reinvestēto peļņu. K.Leiškalns norādīja, ka šādus priekšlikumus jau šobrīd skata valdība.

Investori ierosina samazināt arī iedzīvotāju ienākuma nodokļa likmi no 25 līdz 15 procentiem un pievienotās vērtības nodokli pārtikai. Savukārt, lai veicinātu darbaspēka izglītošanos, investori rosina palielināt izglītības izdevumu limitu, par kuru valsts atmaksā iedzīvotāju ienākuma nodokli.

Komisija nolēma turpināt diskutēt par konkrētiem investoru priekšlikumiem kādā no komisijas sēdēm vēl šīs sesijas laikā, uzaicinot arī atbildīgo ministriju pārstāvjus.

Arī Tautsaimniecības komisijas priekšsēdētāja biedrs V.A.Krauklis pauda komisijas deputātu gatavību tikties ar investoriem, lai apspriestu konkrētus priekšlikumus un atrastu veidus, kā tos iestrādāt likumdošanā.

Deputāti ar investoriem diskutēja par jaunu enerģijas ražošanas jaudu attīstību un starpsavienojumu izbūvi. Tikšanās laika sprieda par iespējām plašāk izmantot atjaunojamos energoresursus un palielināt energoefektivitāti.

 

Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā