Saeimas komisijas deputāti tikās ar topošajiem Baltijas virsniekiem

(21.05.2008.)

Trešdien, 21.maijā, Saeimas Aizsardzības, iekšlietu un korupcijas novēršanas komisijas priekšsēdētājs Juris Dalbiņš un komisijas deputāti tikās ar Baltijas Aizsardzības koledžas (BALTDEFCOL) Apvienotās vadības un štāba virsnieku kursu.

„Ikgadējā komisijas un koledžas studentu tikšanās ir laba tradīcija un dod iespēju sekot līdzi koledžas izaugsmei,” sacīja J.Dalbiņš.
Komisijas priekšsēdētājs topošos virsniekus iepazīstināja ar komisijas galvenajiem darbības virzieniem, tostarp parlamentāro kontroli pār mūsu valsts aizsardzības sistēmu un tās attīstību.

J.Dalbiņš informēja arī par Latvijā īstenoto pāreju uz profesionālo armiju un tās gaitā iegūto pieredzi. Mūsu valsts aizsardzības sistēmas pamatā ir dalība NATO kolektīvās aizsardzības sistēmā, tādēļ Latvijai nepieciešami profesionāli starptautiskajās militārās operācijās piedalīties gatavi militārie bruņotie spēki, uzsvēra komisijas priekšsēdētājs.

Atbildot uz viesu jautājumiem, J.Dalbiņš pastāstīja par mūsu valsts drošības un aizsardzības politiku, finansējuma palielināšanu aizsardzībai, dalību starptautiskajās militārās operācijās, karavīru rehabilitāciju un virsnieku apmācību.

 

Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā