Saeimas priekšsēdētājs tiekas ar Azerbaidžānas ārlietu ministru

(23.04.2008.)

Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze šodien, 23.aprīlī, tikās ar Azerbaidžānas Republikas ārlietu ministru Elmaru Mamadjarovu, kurš ieradies oficiālā vizītē Latvijas Republikā.

Puses vienojās, ka abu valstu savstarpējās attiecības šobrīd raksturojamas kā konstruktīvas un abpusēji izdevīgas, ar lielu attīstības potenciālu.

„Latvija ir ieinteresēta turpināt aktīvu sadarbību parlamentu līmenī, lai veicinātu abpusēji izdevīgas attiecības tādās nozīmīgās jomās kā, piemēram, investīciju piesaiste, tranzīta plūsmas piesaistīšana Latvijas ostām un energoresursu piegāde,” apliecināja G.Daudze.

E.Mamadjarovs norādīja, ka Azerbaidžānai attiecības ar Baltijas valstīm ir ļoti svarīgas, ņemot vērā to vēsturisko pieredzi un veiksmīgo integrāciju Eiropas Savienībā (ES), īpašu uzsverot starpparlamentāro attiecību nozīmīgumu. Latvijas pieredze varētu būt noderīga Azerbaidžānas reformu procesā.

Pārrunājot jautājumus, kas saistīti ar konfliktu noregulējumu Dienvidkaukāzā, Saeimas priekšsēdētājs Gundars Daudze uzvēra, ka visas problēmas ir jārisina pārrunu ceļā, meklējot kompromisus, lai maksimāli izvairītos no iespējamiem konfliktiem. Azerbaidžānas ārlietu ministrs arī atzinīgi novērtēja Latvijas un citu ES dalībvalstu nostāju šajā jautājumā.

Tikšanās laikā E.Mamadjarovs atkārtoti nodeva Saeimas priekšsēdētājam Azerbaidžānas parlamenta priekšsēdētāja Oktaja Asadova ielūgumu uz Azerbaidžānas parlamenta 90 gadu svinībām šī gada jūnijā.

Puses pārrunāja arī iespējamo parlamentāro sadarbību starptautiskajos un reģionālajos forumos un vienojās, ka sadarbība varētu tikt stiprināta arī Baltijas Asamblejas ietvaros.

Ar Azerbaidžānas ārlietu ministru tikās arī Ārlietu komisijas priekšsēdētājs Andris Bērziņš (LPP/LC) un Deputātu grupas sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu priekšsēdētājs Oļegs Deņisovs.

Informācijai:
Saeimā darbojas Deputātu grupa sadarbībai ar Azerbaidžānas parlamentu, kurā ir pārstāvēti 37 deputāti. Azerbaidžānas parlamentā ir izveidota Nacionālās Asamblejas Azerbaidžānas-Latvijas starpparlamentārā darba grupa.

 


Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā