Sarmīte Ķikuste ar Slovākijas vēstnieku pārrunā iespējas attīstīt abu valstu sadarbību

(23.04.2008.)

Trešdien, 23.aprīlī, Saeimas deputātu grupas sadarbībai ar Slovākijas parlamentu priekšsēdētāja Sarmīte Ķikuste tikās ar Slovākijas Republikas ārkārtējo un pilnvaroto vēstnieku Latvijas Republikā Ivanu Špildu (Ivan Špilda).

Grupas priekšsēdētāja S.Ķikuste pauda mūsu valsts gatavību veicināt Latvijas un Slovākijas parlamentu sadarbību, kas būtu arī nozīmīgs ieguldījums ciešāku starpvalstu kontaktu veidošanā. S.Ķikuste uzsvēra, ka abām valstīm ir vienots mērķis - stabila un drošā Eiropa, ko sekmē abu valstu sadarbība starptautiskajās organizācijās. Savukārt vēstnieks I.Špilda akcentēja nepieciešamību biežāk apmainīties ar savstarpējām vizītēm.

Puses bija vienisprātis, ka jāveido ciešāka Baltijas valstu un Višegradas valstu sadarbība, īpaši risinot enerģētikas un kaimiņu politikas jautājumus. Tostarp vēstnieks rosināja Rīgā organizēt šo valstu pārstāvju tikšanos. Savukārt S.Ķiskute uzaicināja vēstnieku piedalīties Baltijas Asamblejas, Ziemeļu Padomes un Beniluksa parlamenta trīspusējā konferencē „Cīņa pret cilvēku tirdzniecību”, kas notiks Saeimā  25.aprīlī.

Runājot par abu valstu sadarbību ekonomikā un tirdzniecībā, S.Ķikuste atzina, ka tās potenciāls šobrīd nav pilnībā izmantots un uzsvēra, ka Latvija vēlas to attīstīt. Viņa atzinīgi novērtēja izveidojušos sadarbību kultūras un izglītības, kā arī veselības aprūpes jomā.

Deputātu grupas vadītāja un vēstnieks pārrunāja arī sabiedrības integrācijas procesus abās valstīs. S.Ķikuste kā pozitīvu piemēru minēja Daugavpili, kur visas minoritātes dzīvo draudzīgi, atbalstot viena otru.


Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā