Saeimas komisija tiekas ar Starptautiskā Valūtas fonda pārstāvjiem

(23.04.2008.)

Saeimas Budžeta un finanšu (nodokļu) komisija trešdien, 23.aprīlī, tikās ar Starptautiskā Valūtas fonda (SVF) misijas vadītāju Reičelu van Elkanu (Rachel van Elkan) un viņas vadīto delegāciju, kas ieradušies Latvijā, lai sagatavotu ikgadējo ziņojumu par tautsaimniecības attīstību.
 
Tikšanās laikā deputāti ar SVF pārstāvjiem pārrunāja ekonomisko situāciju Latvijā un strauji augošās ekonomikas stabilizācijas riskus. Komisijas priekšsēdētājs Kārlis Leiškalns stāstīja par šī gada valsts budžeta izpildi un norādīja, ka Latvija ir apņēmusies 2008.gadu noslēgt ar budžeta pārpalikumu. To plānots panākt, samazinot izdevumus vairākos posteņos un uzlabojot nodokļu iekasēšanu. 

Savukārt SVF misijas vadītāja norādīja uz tekošā konta deficītu, straujo iekšzemes kopprodukta pieaugumu un augsto inflāciju, kā arī uz straujo darba algu pieaugumu, kas jūtami pārsniedz produktivitāti un tādējādi negatīvi ietekmē ārējo konkurētspēju un bremzē eksporta pieauguma tempus.

Tikšanās laikā tika arī pārrunāta Latvijas Nacionālās bibliotēkas projekta ietekme uz Latvijas ekonomiku, situācija darba tirgū un bezdarba jautājumi, kā arī iespējamā kreditēšanas ierobežojumu atcelšana.

 

Preses dienests

Otrdien, 2.jūlijā